Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet összegyúrjuk a tojássárgákkal , a porcukorral, csipet sóval
és annyi tejföllel , hogy rugalmas tésztát kapjunk .
A tésztából 22 kis gombócot formázunk , és legalább egy óráig pihenni hagyjuk . A kis gombócokat tenyérnyi lapokra nyújtjuk , a közepüket párhuzamosan bevagdossuk , összebogozzuk , és bő,
forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Porcukorral meghintve barackízzel tálaljuk !!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
redrozsa
2012.05.12 17:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet összegyúrjuk, óráig pihenni, közepüket párhuzamosan, tojássárgákkal, összebogozzuk, összegyúrjuk, párhuzamosan, barackízzel, Porcukorral, porcukorral, bevagdossuk, gombócokat, tenyérnyi, tejföllel, tésztából, formázunk, közepüket, csipetnyi, sütéséhez, meghintve, porcukor, gombócot, hirtelen, tálaljuk, legalább, nyújtjuk, rugalmas, kiskanál, olajban, liszt, tojás sárgája, kiskanál porcukor, kevés tejföl, csipetnyi, sütéséhez olaj,
|
|
|
|
|